Horgász akciók 920

3 tévhit a szakáll nélküli horgokkal kapcsolatban

Egy korábbi bejegyzésben szó volt róla, miért érdemes szakáll nélküli horoggal horgászni. Vannak érvek ellene és mellette. Személy szerint - mint afféle hétvégi hobbypecás - több előnyét érzem a bőrömön, mint ahány hátrányával valaha találkoztam. Hozzá kell tennem, hogy nem volt problémamentes az átállás. Legalábbis fejben. Szakáll nélkül pecázva rá kellett jönnöm, bennem is makacsul tartják magukat bizonyos tévhitek, melyeket a horgászmódszerek és az eszközök technológiai fejlettsége rég meghaladott!

Gator bakancs 640
hirdetés
  • A szakáll nélküli horog könnyebben kiadkad. - Tévhit, a mai karbon botok annyira rugalmasak, a damilok meg nyúlnak mint a rétestészta. Hacsak valaki nem nagyon ügyetlen, fárasztás közben folyamatosan tartja a kontaktust a hallal, ami miatt nem tud kifordulni a horog.
  • Több a halvesztés. - Tévhit. Szinte egyáltalán nem volt halvesztésem az utóbbi időben. Ami azt illeti, arányosan több halat szákolok meg, mint régebben. Ez a keszegekre, bodorkákra, snecikre és pontyokra ugyanúgy igaz.
  • A szakáll nélküli horgon nem marad meg a csali. - Tévhit. Ugyanúgy rajta marad a csonti és a pinki, mint bármelyik horgon. Illetve tovább, mert nem buggyan ki a nyű. A horog szinte sértetlenül hagyja a kukacok külső hámrétegét, ezért azok tovább ficánkolnak.

A legtöbb tévhit, ami meggátolja az embereket, hogy szakáll nélküli horgot használjanak, rég a múlté. Napjaink horgászainak nem csak a halak kímélése végett érdemes ilyen horgot választani! Az az igazság, hogy egyszerűbb vele az élet!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Amúgy az élő csali könnyebben lejön róla... Nyáron a nagy melegben keveset kell várni, hogy a csontik lemásszanak a szakáll nélküliről. De halkímélő az biztos!

4
wilsonede
6 éve

Hát Kárász!
Én azt javaslom, hogy tanulj meg horgászni, és akkor nem lesznek ilyen gondjaid.
Bár neked, mint Húshorgásznak teljesen mindegy, csak legyen mit hazacipelni!
Én a harmadik szezont nyomom végig a szakáll nélküli horgokkal és nagyon meg vagyok elégedve velük. Egy dolog van szerintem, minden halfajra, és csalira ki kell választanod a legalkalmasabbat! Ennyi az egész!

3
hirdetés (x)
KárászKárász (fikanick)
6 éve

Azontúl hogy halkímélő,semmi előnye,sőt csak hátránya van! Bármilyen "ügyes gyerek" vagy is.még a szakállasról is sokszor meglép,szakítás nélkül! Egyetértek jamatosy-val,csak sporthorgászatra jók,ha elment a hal mindeggy,úgyis vissza engedted volna,nagyokos!!Téged még meglehet győzni,majd 40-év horgászat után,másképp fogod látni a külömbséget!! :)

2
jamatosy
6 éve

Azért nekem van olyan személyes tapasztalatom , hogy a pióca és a nadály csokor , még bedobás előtt letekergőzött róla . Egyébként tényleg nem rosszak , és nagyon halkímélőek !

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés