3 tévhit a szakáll nélküli horgokkal kapcsolatban

2014.11.13. forrás: Hétvégi horgász

Egy korábbi bejegyzésben szó volt róla, miért érdemes szakáll nélküli horoggal horgászni. Vannak érvek ellene és mellette. Személy szerint - mint afféle hétvégi hobbypecás - több előnyét érzem a bőrömön, mint ahány hátrányával valaha találkoztam. Hozzá kell tennem, hogy nem volt problémamentes az átállás. Legalábbis fejben. Szakáll nélkül pecázva rá kellett jönnöm, bennem is makacsul tartják magukat bizonyos tévhitek, melyeket a horgászmódszerek és az eszközök technológiai fejlettsége rég meghaladott!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés
  • A szakáll nélküli horog könnyebben kiadkad. - Tévhit, a mai karbon botok annyira rugalmasak, a damilok meg nyúlnak mint a rétestészta. Hacsak valaki nem nagyon ügyetlen, fárasztás közben folyamatosan tartja a kontaktust a hallal, ami miatt nem tud kifordulni a horog.
  • Több a halvesztés. - Tévhit. Szinte egyáltalán nem volt halvesztésem az utóbbi időben. Ami azt illeti, arányosan több halat szákolok meg, mint régebben. Ez a keszegekre, bodorkákra, snecikre és pontyokra ugyanúgy igaz.
  • A szakáll nélküli horgon nem marad meg a csali. - Tévhit. Ugyanúgy rajta marad a csonti és a pinki, mint bármelyik horgon. Illetve tovább, mert nem buggyan ki a nyű. A horog szinte sértetlenül hagyja a kukacok külső hámrétegét, ezért azok tovább ficánkolnak.

A legtöbb tévhit, ami meggátolja az embereket, hogy szakáll nélküli horgot használjanak, rég a múlté. Napjaink horgászainak nem csak a halak kímélése végett érdemes ilyen horgot választani! Az az igazság, hogy egyszerűbb vele az élet!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »