Horgász akciók 920

3 kapás

Nos igen, nem számolom a vasárnapot, amikor 8 körül értünk a kőre, a jó helyeken ültek és volt 3 bodorkám, ha a hétfőt és a keddet veszem, amikor, ahogy illik 5-kor már kint voltunk, 5:30-ra már bent volt az úszó patronnal, szóval, ha ezt a két pecát nézem, akkor összesen 3 kapásom volt.

3752 termék akcióban
hirdetés

Sőt, nézhetjük az egész túrát is, mert napközben kerestük a csukát, este a süllőt, reggel a balint, de akkos is csak 3 kapásom volt összesen. És mégis, azt hiszem a képeket látva egy picikét sem sajnál engem most senki.
Az elejéről:
El Classico a szabályok szerint:
1. Úgy érkezz meg Balatonra, hogy 2 óránál többet nem aludtál
2. A fogmosás ellenére is az erjedt komló emléke és a muslincák raja lengi körül az orcád
3. A közepesnél gyengébben vagy felkészülve, gondos előkészület távolról elkerül
4. Zsocc, Pisti, Fischfucker legyen ott
5. Csajok is legyenek leszervezve a hideg estékre - ezen a szabályon már lazítottunk: Fókász on Peca
6. Ha még nem lenne világos, eme szabályok hozták a "dirt"-öt a blogom nevébe
Így jártunk el, mert a szabályok fontos dolgok. Engem megölt a migrén, ami nyilván építkezett a nem alvásra és az elfogyasztott sörök számára, ezért Zsocc repítette le a gépet Balcsira.
Ugrom a vasárnapot, mert feljethető. Persze az időjárás zseniális volt, október végén pólóban a kövön és élvezni a nap erejét, priceless. Este nem tudtam már enni sem, ezért 8kor szundi und bundi.
Hétfő, új ember, új remények az 5 óra már a kövön talált, ahol csak Gyuribá volt jelen.
Gyuribá idén lett az én sztárom, a lidlis 1990-en forintos Starlight orsóval meg az 1983-as Drezdai Biennálén aranykárász díjat nyert Germina 4 méteres úszós pálcával alázta az egész mezőnyt, úgy terelte ki egész nyáron a 3-8 kilós pontyokat, hogy öröm volt nézni. 40 éve pecázik, 75 éves és minden nap, amikor csak teheti, végigharcolja magát a hosszú kövön és megfogja a halait. Volt olyan reggel, hogy egy 8,5-es, egy 4es és egy 3-as pontyot pakolt a vödörbe és vitt végig a kövezésen a felszereléssel együtt. Aki ismeri a máriai követ, tudja, ez mit jelent. Gyuribá természetesen aznap reggel is megfogta a pontyait.

 

Na szóval, én meg ülök ott, mint a fax és csak bámulom a döglött úszómat. Semmi egészen 8-ig. Akkor lett elegem, mikor Gyuribá a második bajszost terelte a meritőmbe, hopp át is ültem szépen fölé a kövön, egészen a spicchez. Bedobtam, 2 marék kukorica és 3 perc várakozás után már ciripelt is a fékem. A 7 méteres manta accordot erre a helyre, ilyen halakra találták ki (sőt nagyobbakra is, mint az hamarosan kiderül). A ryobi ecusima pedig tökéletes és harmónikus társa e botnak. Imádtam a fárasztást, ezért az 5 percért ültem itt egész reggel.
Szép másfeles nyurga landolt a szákban én pedig a mennyországban.

És ennyi. Még elöttünk volt az egész hétfő, 4000 dobás a nyugati övcsatorna 10 kilóméteres szakaszán és egy szaros rávágásig nem jutottunk. Kinyitották a marcali tározót és szutykos, fos víz folyt végig a csatornán, ez nyilván nem tette boldoggá a csukákat. Olyan sűrű volt a szar, hogy Ottó bácsi kanala 4 centivel a vízfelszín alatt már láthatatlan volt.
És akkor jött a kedd reggel. Megint csak 2 kapásom volt. Egész reggel. Egy keszeg sem jött. E helyett olyan fárasztási élményeim voltak a 7-es bolóval, amit korábban el sem tudtam képzelni.
Amikor a bevágás utáni 5. másodpercben az úszód már 40 méterre jár a parttól, amikor a hét méteres test derékből görbül és érzed, hogy az egész felszerelés a csúcsra van járatva és ez az ellenfelednek meg sem kottyan, amikor látod a lelki szemeid előtt, ahogy a halad a víz alatt a kagylókkal teli kövek közé tart, próbálod megállítani, de csak kicsit navigálni vagy képes és ezzel megúszod a köveket és végül mikor egy ilyen hatalmas torpedó ott pihen a szákodban. Hihetetlen érzés. Nem tudod, hogy 1, 5 vagy 50 perc telt el közben, minden idegszáladdal a halra figyeltél. Meg persze arra, hogy a lusta és persze kicsit irígy társak a kövön basznak kivenni a fenekezőiket, miközben a halad megkerüli az egész spiccet de valahogy, máig megmagyarázhatatlan módon átfűzöd a halat a damilok között. A tiéd 16-os, az övék 35-ös. Világos mi lett volna az akadásból.
nagypotyesz.jpg
A mosoly is, a hal is valódi. A nap, sőt a túra is így lett tökéletes.

3 kapás. De ilyenből egy is elég.
Ez a szezon a nagy pontyokról szólt, akik állitólag a Kis Balatonból szöktek meg a magas vízállás miatt tavasszal. Nem tudom, de tény, hogy tavaly még nem voltak itt. Lehet, hogy azért nem volt idén köves, meg süllő a nagy kő környékén, mert ezeke a dömperek leverték őket innen. Mindegy is, soha rosszabb szezont.
Zsoltika is adta neki, ahogy illik.

Hát nem gyönyörű, ahogy az őszi balatoni tájban ponty alatt dolgozik a bolo?

Meg szeretném osztani a fílinget, hogy egy kicsit érezzétek Ti is a bizsergést. Ilyen, mikor megy az ecusima fékje, mert dolgozik a ponty rendesen:

A legendáról:
Úgy van, ahogy Csaba megírta a Fishing Time-on, attól tudom, aki ott volt, mikor kifogták az óriást, 14,95 volt, 13. kerületi bojlisok fogták, úgy, hogy a szájában lévő szerelék akadt a bojlis cuccba. A halat vissza akarták dobni, de egy tehetséges helyi horgász, a "patyolatos" elkunyerálta a halat. A halnak élnie kellett volna. Az az állat, amelyik ekkorára tud nőni a Balatonban, ahhoz inkább orvost kellett volna hívni, mint fejbeverni egy kővel.
Kedden egy süllőző horgász ugyanígy fogott meg egy 10 körüli potykát. Ő is a parton végezte. Külső akasztás, a vízben lett volna a helyük. Ez van. Amikor megkérdeztem a süllőzőt, hogy nem akarja-e visszadobni, akkorát röhögött mind az 5 horgász, hogy még a rövid kőről is visszakérdeztek, mi volt a tréfa. Nem ma lesz, hogy ez megváltozik, szigor kell.
PISZ

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés