Süllőszelet parajmártással


Hozzávalók:

80 dkg süllő
10 dg liszt
10 vaj
1 dl olívaolaj
1 csipetnyi só
1 db citrom
5 gerezd fokhagyma
30 dkg paraj
3 dl tejszín
1 csipetnyi bors

A halat szeletekre vágjuk és sóval meghintjük. 5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben és öntünk hozzá kevés olívaolajat.

A halszeleteket lisztbe forgatjuk és megsütjük a serpenyőben 2 perc alatt. A maradék vajat felolvasszuk és belerakjuk a finomra vágott fokhagymát. Megfuttatjuk ,majd rárakjuk a parajt és ízesítjük. Addig pároljuk még a paraj szét esik. Ekkor megszórjuk liszttel és felengedjük tejszínnel. Gyakori kevergetés mellet kiforraljuk,makd alaposan leturmixoljuk.

Tálaláskor akár a halat is átvonhatjuk a mártással.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés