Ruszli


Hozzávalók:

1 kg apróhal
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 csipet snidling
2 db babérlevél
1 csipet fekete bors
1 csipet mustármag
1 dl ecet
2 ek cukor
1 csipet só

A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe, soronként jól lesózva berakjuk.
A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla.
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül, hagyjuk állni.

Ezután, annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt, sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával, soronként, befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint, cukros-ecetes páclevet forralunk. A fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

gabor.selmi
4 éve

Kedves János
Én vödrös sós heringet szoktam venni. Egy 24 órán át áztatom hideg vízben, majd hasonló fűszeres, hagymás lében három hétig hagyom állni. Eddig mindig nagy elismerést arattam vele.
Üdv. Gabo

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés