Roston sült lazac vajas petrezselymes burgonyával


Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé(20 dkg/adag)
1 db citrom
3 kanál olívaolaj
15 dkg vaj
1 csipet só
1 csipet fehérbors
80 dkg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld

Hámozzuk meg a burgonyákat és vágjuk kockára. Sós vízben főzzük puhára. A petrezselyemzöldet mossuk meg és aprítsuk fel.

Közben készítsük elő a lazacot. A halszeleteket sóval meghintjük . A citromot félbe vágjuk és meglocsoljuk vele a halszeleteket.

Ha megfőtt a burgonya szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsünk 5 dkg vajat,szórjuk rá a petrezselymet és öntsük rá a burgonyát,szórjuk sóval és fehérborssal.Forgassuk át és rakjuk félre. Serpenyőben melegítsünk olívaolajat és rakjuk bele a maradék vajat.

Ha felmelegedett,akkor helyezzük bele a lazacszeleteket és süssük meg egyenletes hő alatt 3-4 perc alatt.
Tálaláskor helyezzük a petrezselymes burgonya mellé a vajon sült lazacot és citromkarikát adjunk mellé. Friss salátát is kínálhatunk mellé.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

zoldfulu
2 éve

Én egy kis rózsaborsot is szoktam rá őrölni. Karácsonykor spenótos gnocchival készült egy adag. Nagyon ott volt...

6
jurinovics
4 éve

Mondjuk a jobbféle lazacnak tényleg nincsen az a tipikusan ormótlan halszaga/íze. Eddig kb. egyszer sikerült ilyet venni, aranyárban (még a szupermarketekben megszokott 7-8e Ft/kg-os árhoz képest is bőven aranyárban).

5

A lazac hal, milyen íze legyen? Csokoládé? :o

4

Kedves Séf Úr!
Honnan érdemes beszerezni a lazacot, mit javasol? Eddig sajnos csak olyat sikerült, ami elég halízű volt...
Köszönöm válaszát!

3

Ha már horgászunk, ehetnénk esetleg nálunk honos halat...

2
Potyka
4 éve

Gyors és finom és főleg egészséges!!!!

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés