Lecsós halfilé

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé10 dkg bacon
2 db hagyma
5 db paradicsom
5 db paprika
1 csipet só
1 csipet bors
10 dkg zsír
5 kanál liszt
2 kanál pirospaprika
A halat kisebb szeletekre vágjuk és beirdaljuk, majd enyhén megsózzuk. Egy kevés zsírt felforrósítunk a bográcsban és a lisztbe forgatott halszeleteket megsütjük, majd kiszedjük. A zsírban, a felkockázott szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt paprikát, majd a meghámozott, darabokra vagdalt paradicsomot. Sóval, borssal, erős paprikával fűszerezzük és lassan megpároljuk. Tálalás előtt, a kisütött halszeleteket hozzátesszük a lecsóhoz és együtt átforrósítjuk. Tálaláskor, puha kenyeret kínálunk hozzá.
Tanács:
Ezt az ételt igyekezzünk kevésbé szálkás halfajtákból készíteni, illetve a szálkásabb halakat, sütés előtt sűrűn irdaljuk be
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés