Lecsós halfilé


Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé
10 dkg bacon
2 db hagyma
5 db paradicsom
5 db paprika
1 csipet só
1 csipet bors
10 dkg zsír
5 kanál liszt
2 kanál pirospaprika

A halat kisebb szeletekre vágjuk és beirdaljuk, majd enyhén megsózzuk. Egy kevés zsírt felforrósítunk a bográcsban és a lisztbe forgatott halszeleteket megsütjük, majd kiszedjük. A zsírban, a felkockázott szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk.

Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt paprikát, majd a meghámozott, darabokra vagdalt paradicsomot. Sóval, borssal, erős paprikával fűszerezzük és lassan megpároljuk. Tálalás előtt, a kisütött halszeleteket hozzátesszük a lecsóhoz és együtt átforrósítjuk. Tálaláskor, puha kenyeret kínálunk hozzá.

Tanács:

Ezt az ételt igyekezzünk kevésbé szálkás halfajtákból készíteni, illetve a szálkásabb halakat, sütés előtt sűrűn irdaljuk be

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés