Horgász akciók 920

Korhely halászlé


Hozzávalók:

1 db kb. 1,5 kg-os ponty
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fél citrom
1 dl tejföl

őrölt tárkony
pirospaprika
fehér bors
babérlevél
1 halászlé kocka
1 dl száraz
fehér bor

A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk.

Tálalás: Aki szereti, szélesmetéltet adhat mellé. Friss fehérkenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

fikanickkkfikanickkk (fikanick)
5 éve

10
hirdetés (x)

9
ouvert.kft
5 éve

8

7

6
parasztlángosparasztlángos (fikanick)
5 éve

5
presztersoma
5 éve

4
parasztlángosparasztlángos (fikanick)
5 éve

3
presztersoma
5 éve

2
N Zolika
5 éve

1
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés