Karácsonyi mákos bejgli


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
10 dkg margarin
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 db tojássárgája
5 kanál tej
4 dl hideg tej
25 dkg darált dió
25 dkg darált mák
1 db tojásfehérje

A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát. Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Készítsük el a tölteléket. Felforralunk 2 dl tejet, és ha forr, belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot. Főzzük fel,majd hűtsük ki. Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel,majd hűtsük ki. A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk. Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével. Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta. Hűtőbe rakjuk 60 percre, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük. Ha megsült, várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés