Karácsonyi mákos bejgli
A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát. Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Készítsük el a tölteléket. Felforralunk 2 dl tejet, és ha forr, belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot. Főzzük fel,majd hűtsük ki. Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel,majd hűtsük ki. A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk. Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével. Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta. Hűtőbe rakjuk 60 percre, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük. Ha megsült, várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés