Harcsás palacsinta

Hozzávalók:
1 ek zsír1 kg harcsa filé
2 db hagyma
5 dkg pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csipet só (+1 a palacsintához)
3 gerezd áttört fokhagyma
1 kk paprikakrém
5 ek átszitált liszt (+30 dkg a palacsintához)
5 ek tejföl
3 db tojás (palacsintához)
2 dl tej (palacsintához)
A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk.
A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd beledobjuk a felvágott paprikát és paradicsomot.
Fokhagymával, köménymaggal, sóval és paprikakrémmel fűszerezzük.
Felöntjük 4 dl vízzel és lefedve, 30 percig főzzük.
Ezután a halat is hozzáadjuk és pár percig még pároljuk benne.
Ezt felöntjük a lisztes, tejfölös, vizes habarással és alaposan összedolgozzuk.
Ezután leszűrjük, a halat összetörjük és a palacsintákba töltjük.
Tálaláskor leöntjük a mártással, a halas palacsintákat.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés