Harcsapörkölt

Hozzávalók:
1 kg harcsa15 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma
só
fűszerpaprika
A megtisztított halat megmossuk, a zsírréteggel együtt lefejtjük a bőrét, 2*2 cm-es kockákra vágjuk, kissé besózzzuk. Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, a zsírjához hozzáadjuk az olajat, és üvegesre megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, addig forraljuk, amíg a hagyma egészen krémszerűvé sűrűsödik. Akkor beledobjuk a kicsumázott, felaprított paprikát, a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, a halat, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (15-20 perc elegendő). Vajas galuskát kínálunk hozzá.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
4 éve
Üdv.mindenkinek ! elkészités annyiban változik nálam ,hogy H-pöri alapot halászlével öntöm fel ,amikor benne lévő anyagok puhára főttek ,akkor át paszirozom ( nagyon finom krém szerű alapot kapunk ) egy kis tejfőlt teszek hozzá ,amikor egyet fór bele teszem a f-vágott H-kockákat 2.p főzöm ,utána rászórom a karikára vágott e-zöld paprikát -lefedem 10.p -ig utána tálalható (köret : nokedli ,v túroscsusza sült kolozsvári szallona ) nagyon finom , jó étvágyat !
56 éve
Az elkészítés nem sokban változik. Én még egy kis erős Pistát is teszek hozzá. Juhtúrós sztrapacskával is fennséges. Akasztón,Százdi Norbert séftől tanultam.
46 éve
Házitejföllel! Kitűnő étek, ha lenne itthon harcsám, ki is próbálnám hétvégén.
36 éve
Imádom a halat, kifogni és megenni is egyaránt. Ha lesz lehetőségem, ki is próbálom a receptet, ha már egyszer profi szakács ajánlja! :)
26 éve
A tavalyi Kiskörei Hal-vad fesztiválon a harcsapörkölt tejfölös -kapros étellel neveztem és nagy sikert aratott nagyon finom.
1