Harcsapörkölt


Hozzávalók:

1 kg harcsa
15 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma

fűszerpaprika

A megtisztított halat megmossuk, a zsírréteggel együtt lefejtjük a bőrét, 2*2 cm-es kockákra vágjuk, kissé besózzzuk. Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, a zsírjához hozzáadjuk az olajat, és üvegesre megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, addig forraljuk, amíg a hagyma egészen krémszerűvé sűrűsödik. Akkor beledobjuk a kicsumázott, felaprított paprikát, a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, a halat, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (15-20 perc elegendő). Vajas galuskát kínálunk hozzá.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Üdv.mindenkinek ! elkészités annyiban változik nálam ,hogy H-pöri alapot halászlével öntöm fel ,amikor benne lévő anyagok puhára főttek ,akkor át paszirozom ( nagyon finom krém szerű alapot kapunk ) egy kis tejfőlt teszek hozzá ,amikor egyet fór bele teszem a f-vágott H-kockákat 2.p főzöm ,utána rászórom a karikára vágott e-zöld paprikát -lefedem 10.p -ig utána tálalható (köret : nokedli ,v túroscsusza sült kolozsvári szallona ) nagyon finom , jó étvágyat !

5

Az elkészítés nem sokban változik. Én még egy kis erős Pistát is teszek hozzá. Juhtúrós sztrapacskával is fennséges. Akasztón,Százdi Norbert séftől tanultam.

4

Házitejföllel! Kitűnő étek, ha lenne itthon harcsám, ki is próbálnám hétvégén.

3
AnglerLady
5 éve

Imádom a halat, kifogni és megenni is egyaránt. Ha lesz lehetőségem, ki is próbálom a receptet, ha már egyszer profi szakács ajánlja! :)

2
Tika60
5 éve

A tavalyi Kiskörei Hal-vad fesztiválon a harcsapörkölt tejfölös -kapros étellel neveztem és nagy sikert aratott nagyon finom.

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés