Harcsapaprikás túrós csuszával


Hozzávalók:

1 csipet só
1 tk liszt
1 pohár tejföl
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 csipet bors
1 db paprika
70 dkg harcsafilé
3 kanál házi pirospaprika

 A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk. Egy edénybe olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és együtt párolni. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük(közben ha szükséges, a vizet pótoljuk). A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni. Közben kifőzzük sós vízben a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, és egy kis olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott kaprot, sót, és jól összemelegítjük. Végül a harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés