Harcsafilé kapribogyós mártással


Hozzávalók:

80 dkg harcsafilé
1 csipet só
1 db citrom
1 dl olívaolaj
10 dkg vaj

Mártáshoz:
10 dkg vaj
1 csomó zöldhagyma
10 dkg kaprobogyó
1 csipet só
1 csipet bors
1 db citrom
3 dl tejszín
1 csipet finomra vágott petrezselyem
1 dl fehérbor

A harcsaszeleteket sózzuk és citromlével meglocsoljuk. A vajat és az olívaolajat felmelegítjük és belerakjuk a halszeleteket. 2-3 perc alatt mindkét felüket megsütjük.

A mártáshoz a vajat felmelegítjük és belerakjuk a karikára vágott zöldhagymát. Rászórjuk a kapribogyót és megszórjuk liszttel. Felengedjük forró húslevessel és kiforraljuk.

Miután kiforraltuk tejszínnel dúsítjuk és tetszés szerint ízesítjük sóval, citromlével, pár csepp fehérborral és fehérborssal.

Tálaláskor átvonjuk a halat a mártással és párolt rizzsel tálaljuk.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés