Haltepertő
Az első lépés, hogy egy tálba lisztet öntünk, teszünk hozzá egy kis morzsát, halfűszer keveréket, sót, borsot és őrölt piros paprikát. Mindezt összekeverjük, mert ebbe fogjuk majd beleforgatni a halcsíkokat. Ahhoz, hogy a halcsíkok elkészüljenek, a halfilét vágódeszkára helyezzük és egy késsel, az Y szálkákat átvágjuk. A filé alsó részét használjuk, mely teljesen szálkamentes. Ezt, ízlés szerint vághatjuk kockákra, vagy csíkokra is.
Miután a kellő mennyiséget feldaraboltuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és ételízesítővel megszórjuk. Az előzőleg elkészített paprikás, fűszeres lisztben megforgatjuk és bő, forró olajban, ropogósra megsütjük. Miután elkészült, a zsiradék felitatásához, papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés