Haltepertő


Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé
10 dkg liszt
1 dkg pirospaprika
10 dkg morzsa
2 dkg só
1 csipet bors
1 csipet fűszerkeverék
3 dl étolaj
1 db citrom

Az első lépés, hogy egy tálba lisztet öntünk, teszünk hozzá egy kis morzsát, halfűszer keveréket, sót, borsot és őrölt piros paprikát. Mindezt összekeverjük, mert ebbe fogjuk majd beleforgatni a halcsíkokat. Ahhoz, hogy a halcsíkok elkészüljenek, a halfilét vágódeszkára helyezzük és egy késsel, az Y szálkákat átvágjuk. A filé alsó részét használjuk, mely teljesen szálkamentes. Ezt, ízlés szerint vághatjuk kockákra, vagy csíkokra is.

Miután a kellő mennyiséget feldaraboltuk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és ételízesítővel megszórjuk. Az előzőleg elkészített paprikás, fűszeres lisztben megforgatjuk és bő, forró olajban, ropogósra megsütjük. Miután elkészült, a zsiradék felitatásához, papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés