Halfasírt


Hozzávalók:

60 dkg halfilé
1 db tojás
3 db zsemle
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék zöldfűszer
15 dkg zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
3 dl étolaj

 A halfilét 8-as húsdarálón ledaráljuk. A halfilé bármilyen halból lehet, de az úgynevezett egyéb halakból (keszeg, kárász, stb.) kitűnő. A ledarált halhúst összekeverjük az előre beáztatott zsemlével, majd hozzáadjuk a tojást, sót és az összenyomott fokhagymát. Azután jól összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőle.Megforgatjuk zsemlemorzsába.Egy kis időre berakjuk a hűtőbe, majd forró olajban kisütjük. Köretnek akár burgonyát, salátát vagy zöld köretet adunk hozzá. Természetesen mindenki ízlése szerint.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés