Halászlé paprikásan-hagymásan


Hozzávalók:

1 db ponty
3 ek pirospaprika
2 db tv paprika
2 db paradicsom
5 fej vöröshagyma
1 csipet só
1 csipet bors

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, a halzsírra szórjuk a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

laccci1973
4 éve

Kárász-filé ponty helyett, alaplé keszegből és törpehercsából...nekem finomabb...:D No és pár szelet hegyes erős, csak szolidan...

2

Hasonlóképpen csinálom én is csak a fejet lesózom a hússal , mivel szeretem elfogyasztani . Az uszonyokat eldobom a pikkelyével és a zsigerrel együtt. A belsőséget ( ikra- tej)egy kis tálkába külön rakom , mivel a főzés befejezte előtt 4-5 perccel rakom a lébe ..Az alaplevet hasonlóan készítem 1kg halhoz 20dkg hagyma nagyjából összevágva, 1db tyúktojásnyi burgonya 2 gerezd fokhagyma 1db keszeg vagy kárász . 20perc forralás után a kárász gerincét kiveszem , és botmixerrel péppé teszem .Fölengedem az alaplevet 1,4-1,5 literre 1kg halanként . fűszerezés ízlés szerint .

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés