Horgász akciók 920

Halászlé paprikásan-hagymásan


Hozzávalók:

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, a halzsírra szórjuk a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

laccci1973
10 éve

2
hirdetés (x)

1
Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés