Szezonindító horgász akciók 920

Halászlé gyufatésztával


Hozzávalók:

3 kg ponty
3 fej hagyma
4 kanál pirospaprika
1 kanál só
4 l víz
10 dkg levestészta (gyufa tészta)

A megtisztított halakat feldaraboljuk. A fejet és a farkat levágjuk és a haltörzsét 2-3 cm-es patkókra vágjuk. Ezután a haldarabokat lesózzuk és állni hagyjuk.
Közben a hagymát felaprítjuk.
A halat belerakjuk egy edénybe és rászórjuk a hagymát. Felrakjuk főni, ha forr, rászórjuk a pirospaprikát. Az edényt mozgassuk, hogy ne égjen le az alja (legjobb, ha klasszikusan bográcsba készítjük). A paprikázástól számítva, 30 percig forraljuk.
Az utolsó 10 percben kisebb lángon főzzük és sózzuk. Ilyenkor rakjuk bele a belsőséget. Közben külön kifőzzük a gyufatésztát. Tálaláskor, külön a levet és a tésztát szokták tálalni és a halat második fogáskánt tálalják, de lehet együtt is tálalni.

 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

gasszrógasszró (fikanick)
6 éve

fínom rántot salyt és pónty


el készityük a rántot salytot és a póntyt nem fógom leirni hogy kel panirozni keresetek rá az inerneten mongyuk a googel oldal az elég jo én is ot szokok keresni mongyuk hogy kel gyümőcsfát meceni. rizsát is meg fösztem gyorsan kész volt és óda se égetem szóval büszke voltam magamra. ara figyelés legyen hogy a só szoróra a tetelye rá legyen csavarva mert ordenáré kurvaanyázás lesz elenkezö esetben. basza meg aki nem rakta visza remélem nem te voltál az te tartájfejü jocó geci mert lerugom a warburgod tükreit te fél kegyelmü!!!! :@@@@@vv
ebéd melé ajálanék egy kis enalapril vér nyomás csökentöt mert el patkolsz ha eszt meg eszed!!!!
jó ét vágyat!!!!!!!!

4
hirdetés (x)
ShimanokültankmégtöbbShimanokültankmégtöbb (fikanick)
6 éve

3n sjns 4 msdk sztlybl kmrdtm pdg tt tnltk vln 4 mgnhngzkt.

3
ajánlok egy nyelvtankönyvetajánlok egy nyelvtankönyvet (fikanick)
6 éve

ha ez vicc, akkor egész jó, ha nem, sürgősen menjél vissza az általános iskola második osztályába

2
gaszrróógaszrróó (fikanick)
6 éve

halász lé gazdagón


elkészittés: ki megyünk a dúnára valami szeny viz kifojo melé, a táplinkat le ereszük fógunk minden féle hallat vagy le is üthetünk más hórgászokat a zsák mányért utána a halakat beléje baszuk egy nagy lábasba füszerekel együtt oszt hagyuk had zuboglyon jó 4-5 óráig amig be nem baszák az ablakunkat egy téglával hogy mi ez a geci büdös hallszag az egész lakó tellepen. nagyon finom lehet nem pont igy kel meg csinálni elö ferdülhetett hogy át laposztam pár óldalt a szakács könyben de ha nem tecik keresetek magatoknak saját receptet kutyák!!!!!!!!!!!!
lyó ét vágyat

1
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés