Halászlé gyufatésztával
A megtisztított halakat feldaraboljuk. A fejet és a farkat levágjuk és a haltörzsét 2-3 cm-es patkókra vágjuk. Ezután a haldarabokat lesózzuk és állni hagyjuk.
Közben a hagymát felaprítjuk.
A halat belerakjuk egy edénybe és rászórjuk a hagymát. Felrakjuk főni, ha forr, rászórjuk a pirospaprikát. Az edényt mozgassuk, hogy ne égjen le az alja (legjobb, ha klasszikusan bográcsba készítjük). A paprikázástól számítva, 30 percig forraljuk.
Az utolsó 10 percben kisebb lángon főzzük és sózzuk. Ilyenkor rakjuk bele a belsőséget. Közben külön kifőzzük a gyufatésztát. Tálaláskor, külön a levet és a tésztát szokták tálalni és a halat második fogáskánt tálalják, de lehet együtt is tálalni.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
10 éve
10 éve
10 éve
10 éve