Horgász akciók 920

Halászlé gyufatésztával


Hozzávalók:

A megtisztított halakat feldaraboljuk. A fejet és a farkat levágjuk és a haltörzsét 2-3 cm-es patkókra vágjuk. Ezután a haldarabokat lesózzuk és állni hagyjuk.
Közben a hagymát felaprítjuk.
A halat belerakjuk egy edénybe és rászórjuk a hagymát. Felrakjuk főni, ha forr, rászórjuk a pirospaprikát. Az edényt mozgassuk, hogy ne égjen le az alja (legjobb, ha klasszikusan bográcsba készítjük). A paprikázástól számítva, 30 percig forraljuk.
Az utolsó 10 percben kisebb lángon főzzük és sózzuk. Ilyenkor rakjuk bele a belsőséget. Közben külön kifőzzük a gyufatésztát. Tálaláskor, külön a levet és a tésztát szokták tálalni és a halat második fogáskánt tálalják, de lehet együtt is tálalni.

 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

gasszrógasszró (fikanick)
10 éve

4
ShimanokültankmégtöbbShimanokültankmégtöbb (fikanick)
10 éve

3
hirdetés (x)
ajánlok egy nyelvtankönyvetajánlok egy nyelvtankönyvet (fikanick)
10 éve

2
gaszrróógaszrróó (fikanick)
10 éve

1
Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés