Őszi-téli ruhavásár 2.

Duna

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

abiatti
3 éve

Sziasztok.
Nem tudom ki hogy van vele de a tegnapi nap nagyon felháborított.
Hogy fordulhat elő az hogy nekem van területi engedélyem a Dunára és le akarok menni az egyik kedvenc partrészemre tegnap azzal szembesülök hogy kerítéssel lezárva a szakasz és a biztonsági őr közölte nem tud beengedni mert építési terület és 1hét múlva pedig 1hetes fesztivál lesz (Rokkmaraton).
Kérdem én kivel és hogy közölték ezt és hogy kárpótolják a horgászokat ezen 300m partszakasz 2hetes lezárásáért? Szabin leszek és ilyenkor naponta járom ezt a részt. Nem lehet valami kompromisszumot kötni ott a szervezőknek és kiadni hogy a horgászt be kell engedni.......?
Valaki tud segítséget megköszönöm....
Üdv.: Atti

25
tafe
4 éve

Sziasztok kedves Horgásztársak! Mióta az eszemet tudom a Dunán horgászom és 2 hete jutott a fülebe, hogy az egyik öreg észrevette, hogy fényes nappal elektromos halászgéppel rabolják a vizet! A kedves Kolléga szóvá is tette, hogy ,,nem szégyellitek magatokat, hogy fényes nappal ezt művelitek" erre szegényt a sötétbőrű emberkék odamentek a kedves öreghez és megfenyegették, megveri....stb, az öreg elmondása szerint Baseball ütőkkel pisztollyal járnak rabolni és semmitől sem félnek...... most már nem elég, hogy halat sem fogok, de ha elküldöm őket még legjobb esetbe is kórház lesz a vége, akkor milyen hobbyt válasszak?? a sok motorcsónakosról és jetskyről nem is beszélve..... Sporik miért nem fogunk össze és agyaljuk meg az ilyen szarrágó embereket!!!????? és a rendőrség engem büntet meg ha elmegyek vizelni a botmellől!!

24
hirdetés (x)

Na ma mi is nézelődtünk egyet, az említett öbölben az északi összekötő híd alatt meg az Árpád híd alatti sóderos részen. Gébeket, sneciket fogdostunk, semmi komolyabb. Bár maga a peca is komolytalan volt. :)
Sajnos kb 0 a helyismeretem, ezért jó helytippeket elfogadok. :)
Úsztatáshoz kéne valami lassabb víz pl, mert az Árpád híd hiába ígéretes, ha ennyire rohan a víz.

23
brainstormbrainstorm (fikanick)
4 éve

MOST sehol nem érdemes békéshalazni (márna talán kivétel). Beindulni csak azon a helyen kezdenek, amit leírtam, ez egy öböl, állóvíz és szerintem melegebb. Itt is csak gébek, este pedig aprócska bodorkákat fogtam/láttam, ja és egy 30 centi körüli balint. A fővárosi szakaszon idén sokat horgásztam (16-n váltottam ki az első engedélyt) mindenféle módszerrel gyakorlásként, de csak most és csak a magasparton fogtam. Akinek ráfér az arcára, az szerintem eredményesen pergethet kicsi süllőkrw, balinokra CnR :)

22
astur
4 éve

Hosszú napok óta terveztem...de csak ma jött össze. Igazából készülni sem tudtam rá, maradt tavalyról 3kg Tímár spec. keszegező keverék, beázattam vagy egy kiló szárazkenyeret, hozzá adtam a mixet, meg kb fél kiló reggel főtt búzát, 20-30 deka kukoricát. Még jól túl is vizeztem, nem győztem adni hozzá a vakondtúrást szilárdítónak, lett vagy 8-10 kiló az egész cucc a végére. Még csontim sem volt, ezért a komposztból túrtam egy marék girnyót (úgyis azt olvastam valahol, hogy ilyenkor kora tavasszal jobb mint a csonti). De. 10 -től nyomattam majdnem este 6-ig Shimano Catana 3,90-es bolognaival, 0,15 mono, 10-es energo excalibur horog és 3g-os úszó.

A "tutti helyemre" mentem, egy hajóállomás mögötti rész, vízállástól függően 2,5-3,5m-es mélység a parttól 10-15m-re, keszegezni csak ide szoktam járni. Mikor már melegebb a víz nem is szokott csalódást okozni, általában jövöget itt paduc, jász, szilvaorrú, egyéb keszegféle. De most nagyon nem működött, egy retkes gébet sem fogtam, még egy kapásom sem volt.

Igazából nem tudom mi volt a betli oka, több teóriám is van rá; túl hideg még a víz (7,1) a váci mérési helynél, és még mélyebben vannak a halak, de lehet, hogy ellenkezőleg a hamarabb felmelegedő sekélyesebbeket keresik fel ilyenkor. Az sejtem, hogy a pár napja tartó intenzív apadás sem használ túlságosan az ügynek. Szombaton lett volna jó igazából, akkor volt a tetőzés.

21

Na az legalább mutatja, hogy kezdenek előbújni. Belvárosban mennyire érdemes úsztatni?
A Szabadság híd és a Petőfi híd között például.
Pestre ma váltom az első engedélyem, eddig az esztergomi szakaszon horgásztam csak.

20
brainstormingbrainstorming""""" (fikanick)
4 éve

tegnap megint voltam ugyanott
sötétedés után mértékletes etetésre megjelennek a bodorkák (kicsik és kevesen)
nappal csak géb jött, de láttam úszni egy egészséges balint: kicsi is volt és most tilalom is van rá, de legalább láttam (nem kezdtem el pegetni).

19

Ez is hasznos infó, nagyon szépen köszönöm! :)
Várok még másokra is. :)

18
Fishmageddon
4 éve

:D

17
brainstormingbrainstorming""1 (fikanick)
4 éve

Az előző hozzászólásom kivételesen nem trollkodás volt

16
brainstormingbrainstorming""1 (fikanick)
4 éve

Épp most jöttem haza a pecából, 3 g úszó kisúlyozva, valami pici keszegezőhorog kb 0.12 előkével (előkötve vettem, ezért nem írok pontos adatokat), csonti. Keszegre mentem volna, de csak gébek jöttek, kb 30 db déltől sötétedésig. Az első szép nagy volt, 20 cm fölötti vaskos nagydarab, a többi a szokásos kicsi. Keszeget nem sikerült fogni, de nagyon jól szórakoztam (bár jó lett volna valami nagyobbat fárasztani). Végül a lényeg a hely: a duna plaza és az északi összekötő közti második magaspartról horgásztam. Rendőrök ellenőriztek, rendesek voltak, nem mint az egyik arrafelé működő bunkó halőr (vele egy ideje nem talállkoztam). Ezt nem tartom igazi Dunának mert teljesen állóvíz, de a lényeg: lassan elkezdenek kapni a halak. Ja és 3 tímár mix gombócot (kárászosat) dobtam be összesen. A hely amúgy népszerű is, tudom ajánlani. Ha ügyesebb, tapasztaltabb vagy nálam (amire igyen nagy az esély), akkor azért szerintem jók az esélyeid. Másutt még nem fogtam semmit idén.

15

Hali!
Valaki úsztatott már idén a Dunán? (főleg a fővárosi szakasz érdekel)
Vagy van valaki, aki még tervezi? :)

14
zsola
5 éve

Csaba! láttam a halakat ;) gratulálok hozzájuk. nagyon szépek voltak. Álmom egy dunai 10 fölötti ponty, ha tehetném nap mint nap várnék rá a vízparton. Aki fogott már ekkorát élő vízen tudja hogy majd 2X erősebbek mint a tavi halak :)

13
zsola
5 éve

Szia!
Egyáltalán nem mindegy a horog mérete és az előke hossza. A horog mérete befolyásolja a horog súlyát is, ezek felcsalizva még nehezebbek. Ezeket nehezebben tudják felszippantani. Érdemes ki könnyíteni a csalinkat,pl.: félbevágott hungarocell golyóval, hogy a meder alján természetesebb legyen a halak számára a csali mozgása. Az előke hossza sem mindegy, ha túl rövid akkor könnyebben szakad, ha túl hosszú akkor nagyobb a gubancolódás esélye.
Én a Dunán 3,9 -es heavy feeder botokkal horgászom, 0,20-as monofil főzsinórral, kövezés közelében 0,18 as, sóderes mederben 0,16-os monofil előkével. A horog mérete pedig 6-os és 10-es között.
Ahogy finomítottam a szerelékemet egyre több kapást tudtam kicsikarni.

12
istván86
5 éve

sziasztok én a Tiszán pontyozok éjszak szoktam pecázni jobban nos kérdésem az lenne sötétedés után elkezdi macerálni a tengerit a horgon félig felrántja aztán visszaengedi mi lehet ez keszegek vagy valami más van hogy órákon át ez megy a sötétbe volt már hogy bevágtam rá de semmi lehet hogy túl nagy horgot használok vagy a horog előkém rövid mijen méretű horgot használjak és mijen hoszú előkérekösem

11
vasscsaba
5 éve

Nekem akadt már egy-két ponty, amur, és harcsa.

10
zsola
5 éve

Fogott már valaki idén szép halakat a Dunán?

9
cdaragics
6 éve

nem tom mi történik a Dunával a hét folyamán minden nap lementem a partra pecázni de az esetek többségében még kapás sem jelentkezett.Sajnos úgy néz ki hogy ebben az évben nem non lesz mit megosszak a portálon.

8
vviktor
6 éve

Feederezők közül elkezdte már valaki igazán a szezont? Esetleg a komáromi szakaszon? :)

7
Szikobur
7 éve

Sziasztok,fogott valaki mostanában jó halat a pesti Dunán?Természetesen nem a pontos hely érdekel csak hogy kb merre,mert én mostanság alig fogtam süllőt.

6
Berza
7 éve

valaki fogott valami szépet mostanában?:)

5
Berza
7 éve

igen..én is megcéloztam egyet mára..:)

4
Fishmageddon
7 éve

na mindegy, irány a holtág...

3
Berza
7 éve

reméljük csillapodik..most éppen megint apad..

2
Fishmageddon
7 éve

Szerintetek meddig tart még ez a rohadt árhullám? Eléggé betesz az őszi süllőzésnek...

1
Maritime 2018 dec

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC Defender Bivvy 2 Man sátor 1200

hirdetés