csónak címkével megjelölt cikkek

 

Viktor barátom a világ másik végére költözött, de a repülése előtt pár nappal még beiktatunk egy búcsúpecát. A horgászat végül összejött, de a nap fő attrakciója, a ladikban, pecázás közbeni halfüstölés sajnos nem úgy "sült" el, ahogy azt a korgó gyomrunk várta...

Legyen szó tavi evezős csónakról vagy külmotoros folyóvízi hajóról, a svéd Linder márka gyakorlatilag minden vízre ad megoldást, ráadásul gondozásmentes alumíniumból. A test nem darabokból hegesztett, hanem alulapból préselt, hogy még tartósabb legyen. Egy ilyen hajó, ha vigyázunk rá, örök élet!

 

Teszek egy kísérletet arra, hogy szavak helyett képekkel meséljem el a tegnapi pecát. Tovább »

Egy szép napon, rohadtul nem siklott ki a K Maxxi, 30 LE ellenére sem. Volt egy gyanúm, hogy rogyásig lehet már az alja, lelassítottam, s a kezemmel hatalmas csimbókokban tapogattam ki gusztustalanabbnál gusztustalanabb elburjánzott telepeket a hajó alján. Tűzoltásképp fogtam a jégkaparót és alámerülve, meg alányúlva tisztára vakartam az alját. Csodálatosan siklott, kb egy hónapig... Tovább »

 

Az alábbi videón látható csónakot a tiszai jeges ár ragadta magával és most csak sodródik a folyón. Ha valahol partot érne vagy sikerülne kimenteni, várjuk a becsületes megtalálót. Tovább »

Sorra kapják a bírságokat a tiszai horgászok, mert rossz helyen parkoltak a csónakjukkal. Engedély kell a kikötéshez. Tovább »

Az idén már a Tisza-tavon is lehetőség nyílik a nagy pontyok behúzós horgászatára. A módszer elkötelezett híveivel közösen kidolgozták azt a horgászrendet, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos módszerekkel élő és a behúzós horgászok egyaránt békésen, konfliktusmentesen hódolhassanak szenvedélyüknek. Tovább »

Egy 40 éves horgász is esélyese a Nobel-békedíjra. Tovább »

Az idei évben sem maradt el a már hagyományosnak mondható pergető verseny a zeteváraljai tározónál. Az időjárás nem volt túl kegyes, de így késő ősszel nem is lehet másra számítani, szerencsére nem havazott. Összesen 13 csónak sorakozott fel a rajthoz, ebből 2 csónakban egyszemélyes „csapat” vette fel a 6 órás harcot, tehát összesen 24 horgász mondott le az otthon melegéről, hogy egy barátságos versenyen eldöntsék, hogy ki, illetve kik a legjobbak aznap. Tovább »

Egy gyakorlat keretében használták a nemrég vásárolt csónakot. Összefogott a PAX Mentőcsoport a tűzoltókkal. Tovább »

Két fiatal próbált meglovasítani egy csónakot Vezsenynél a Tiszáról, azonban a tervükbe egy kis hiba csúszott. Tovább »

Amióta teljesen leállt a halászás – ezzel tulajdonképpen jót is tettek a Balatoni Halászati Nonprofit Zrt.-vel, mivel ez az ágazata veszteséges volt –, egyre inkább visszatér a horgászok bizalma. Folyamatosan nő a horgászjegyet kiváltók száma, s mind gyakrabban hallani szép fogásokról. Tovább »


hirdetés

Mintegy 50 km/h sebességgel száguldott az éjszakában a mótorcsónak, amikor egy vízben álló fának ütközött. Tovább »

A bélatalepi strand közelében két horgászt kellett kimenteni a Balatonból. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés