Horgász akciók 920

Új, Új, Új!!!

Szeretjük új dolgokra lecserélni a megunt vagy elhasználódott cuccainkat. Kell egy új kabát, hátizsák, telefon, hűtő, autó, hiszen a régi nem működik tökéletesen, már megint kijött az új modell, ami szebb, gyorsabb, többet tud. Néha azért morgolódunk azon, hogy régen bezzeg minden jobb volt, a fater Zsigulijában meg anyánk NDK-s turmixgépében még volt anyag, a katonai hátizsákunk nem szakadt el, bírta a strapát, stb. Csak hát a világ felgyorsult, mi pedig ráálltunk arra a sebességre, hogy cserélgetjük a cuccainkat – nincs is nagyon más választásunk, hiszen nem is tervezik hosszú távra a termékek zömét.

Szerencsére van néhány gyártó, aki nem így gondolkodik. A Petzl úgy gondolja, elég hiteltelen lenne, ha holmi divathullámnak engedve gyártaná a sokszor védelmi funkciót is ellátó termékeit.

A Petzl fejlesztőrészlege pontosan tudja, mit kell tudnia egy adott szituációban a hegymászó felszerelésnek vagy a fejlámpának, és azt magas minőségben, stabilan hozza is minden termékük. Nem száll be a gyártók egymásra licitáló versenyébe, ezért a Petzl fejlámpák nem ígérnek 800 meg 1000 Lumen fényerőt. Mert minek is kellene annyi? Ráadásul ha kimérjük, gyakran látszik, hogy kb. 3 másodpercig tudja az extrém fényerőt a konkurens lámpa, ellenben hamarabb lemerül, szűk a fókusza és a fényerő is exponenciálisan csökken a töltöttséggel. A Petzl szerint legyen inkább 200 Lumen a fényerő, de az ne gyengüljön a használat során, legyen optimális a világítótávolság, a fénycsóva formája és homogenitása, ne vibráljon a fény, ne fárassza a szemet, ne nyúljon ki a fejpánt, ne törjön le az állítócsat fél év után.

A Petzl élesben tervez és tesztel: pontosan tudja, milyen fejlámpa kell egy ipari alpinistának, kommandósnak, DJ-nek, hegymászónak, hobbi-barkácsnak, vadásznak, horgásznak, és garantálja, hogy éveken át megbízhatóan használhatók a lámpáik.

Mivel a Petzl termékek kiforrottak, hiszen minden a funkciónak van alárendelve, ritkán kerül sor modellváltásra. Ezért is különleges 2017, mivel a Petzl fejlámpák megújulnak és a megszokott termékek most még többet tudnak majd. De pontosan mit is?

- A lámpák mostantól nem csak ceruzaelemmel, hanem a Petzl saját tölthető CORE akkumulátorával is működtethetők.

- A TIKKA és ZIPKA modellek foszforeszkálnak, így sötétben is könnyedén megtaláljuk a fejlámpát a táskában, csomagtartóban vagy épp a kempingszék mellett.

- Vörös fény már a TIKKA modelltől kezdve, amely kíméli a szemet az igazi sötétben.

- Az elasztikus állítható fejpánt csatja egyben vészjelzés leadására alkalmas síp is, rajta az SOS Morse-jelével – ki tudja, milyen vad vízeken pecázunk ugyebár :)

- Jelentősen megnövelt fényerő, hatótávolság és üzemidő minden Petzl fejlámpánál.

- Egyes modelleknél személyre szabható szoftveres beállítási lehetőségek az egyedi igények figyelembevételével.

- Új modellcsalád ACTIK és ACTIK CORE néven, mely ötvözi a korábbi aktív lámpák minden előnyét és funkcióját.

Persze ha már van egy régebbi Petzl fejlámpája, semmi szüksége egy új modellre, még évekig nyugodtan használhatja a meglévő lámpáját. Pont erről szól a Petzl filozófiája: a minőség természetes velejárója a tartósság és a megbízhatóság. Ha pedig pont most váltana a Petzl-re, készüljön fel rá, hogy egy darabig nem lesz szüksége új fejlámpára. Szóval válasszon olyan színű modellt, amit éveken át szívesen használ :)

 

..
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Kiárusítás

hirdetés