2013.06.16.
1 kg apróhal 2 fej vöröshagyma 2 fej lilahagyma 1 csipet snidling 2 db babérlevél 1 csipet fekete bors 1 csipet mustármag 1 dl ecet 2 ek cukor 1 csipet só
A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe, soronként jól lesózva berakjuk.
A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla.
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül, hagyjuk állni.
Ezután, annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt, sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával, soronként, befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint, cukros-ecetes páclevet forralunk. A fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.