Adunk egy 1.500 Ft-os kupont, ha feliratkozol hírlevelünkre! Részletek »

Korhely halászlé

2015.12.13.

1 db kb. 1,5 kg-os ponty 1 fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom fél citrom 1 dl tejföl só őrölt tárkony pirospaprika fehér bors babérlevél 1 halászlé kocka 1 dl száraz fehér bor

Szezonindító akciókhirdetés

A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk.

Tálalás: Aki szereti, szélesmetéltet adhat mellé. Friss fehérkenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »