Adunk egy 1.500 Ft-os kupont, ha feliratkozol hírlevelünkre! Részletek »

Harcsapörkölt

2013.01.31.

1 kg harcsa 15 dkg füstölt szalonna 3 fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 paradicsom fokhagyma só fűszerpaprika

Szezonindító akciókhirdetés

A megtisztított halat megmossuk, a zsírréteggel együtt lefejtjük a bőrét, 2*2 cm-es kockákra vágjuk, kissé besózzzuk. Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, a zsírjához hozzáadjuk az olajat, és üvegesre megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, felengedjük egy kevés vízzel, addig forraljuk, amíg a hagyma egészen krémszerűvé sűrűsödik. Akkor beledobjuk a kicsumázott, felaprított paprikát, a hámozott, gerezdekre vágott paradicsomot, a halat, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (15-20 perc elegendő). Vajas galuskát kínálunk hozzá.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »