2015.05.10.
4 fő részére • 80 dkg csukafilé • 5 ek vaj • 1 db fehérhagyma • só ízlés szerint • 1 csokor petrezselyemzöld • 1 db lime leve és héja • 3 kanál liszt • 2 dl fehérbor • 3 dl tejszín • 1 csipet bors • 5 kanál olívaolaj • 1 fej fokhagyma
A csukafilét vágjuk kockára és hintsük meg sóval és borssal, majd nyomjunk rá 3 gerezd fokhagymát és kevés olajjal keverjük össze és hagyjuk állni. 5 perc állás után reszeljük rá a lime héját, majd facsarjuk rá a levét. Hagyjuk állni újabb 5 percig.
A hagymát vágjuk finomra és vajon futtassuk meg. Rakjuk rá a pácolt halat és pirítsuk fehéredésig.
Ha kifehéredett a hal,akkor szórjuk meg liszttel és engedjük fel kevés vízzel és fehérborral.
Forraljuk ki, hintsük meg frissen vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszerrel, végül dúsítsuk tejszínnel.
Köretnek frissen kifőzött házitésztát vagy burgonyagombócot javaslok.