Parajjal töltött fogasfilé friss salátával


Hozzávalók:

80 dkg fogasfilé
40 dkg paraj levél
10 dkg vaj
1 kanál zselatin
5 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet fehérbors
1 db citrom
1 tasak friss madársaláta
1 tasak rukkola

A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával. Óvatosan klopfolóval megütögtajuük, hogy egyenletes legyen.

Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.

A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük. Az előkészített fogasfilékra rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk, majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.

Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket. Ha letelt a 20 perc, óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni. Ha hidegtálra rakjuk, akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket, hogy préselődjön a tekercs. Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat. Ha melegen tálalajuk, akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta.

Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst, egy finoman elkészített sajtmártással.
 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés