Parajjal töltött fogasfilé friss salátával
A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával. Óvatosan klopfolóval megütögtajuük, hogy egyenletes legyen.
Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.
A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük. Az előkészített fogasfilékra rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk, majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.
Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket. Ha letelt a 20 perc, óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni. Ha hidegtálra rakjuk, akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket, hogy préselődjön a tekercs. Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat. Ha melegen tálalajuk, akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta.
Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst, egy finoman elkészített sajtmártással.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés