Parajjal töltött pontyfilé sült spárgával


Hozzávalók:

•80 dkg pontyfilé
•4 marék friss paraj
•60 dkg spárga
•1 fej fokhagyma
•1 csipet só
•3 kanál citromlé
•3 kanál olívaolaj
•1 csipet bors
•2 kanál vaj
•1 csipet szódabikarbóna
•1 db szerecsendió
•1 marék friss petrezselyemzöld

 A spárgának forraljuk vizet és ha forr,akkor rakjunk bele egy csipet sót,szódabikarbónát és forrázzuk le benne a spárgát,majd hideg vízzel öblítsük le.
Egy kanál vajat és egy kanál olívaolajat melegítsünk fel és rakjuk rá az előkészített parajleveleket. Adjunk hozzá sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót és fokhagymát.
Ha összeesett a paraj, akkor húzzuk félre és hagyjuk kihűlni.
A pontyfilét sózzuk és borsozzuk. Majd egy vágódeszkára rakjuk háztartási fóliát és helyezzük rá a filét.
Fedjük be ismét fóliával és egy klopfolóval óvatosan ütögessük meg. Nem kell erősen, hogy ne roncsoljuk szét a halat.
Ha megvagyunk akkor vegyük le a fóliát és locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
Rakjuk rá a parajt majd szorosan csavarjuk fel. Ezután alufóliára rakjuk és szorosan körbe tekerjük a roládot.
Egy edénybe forraljunk vizet, majd helyezzük bele a roládot és gyöngyözve főzzük 20 percig a roládot. Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.
Közben egy serpenyőben olvasszunk vajat és forgassuk át rajta a spárgát. Kevés petrezselyemzölddel és fokhagymával is ízesítsük.
Tálaláskor a spárga mellé helyezzük a felszeletelt parajjal töltött filét.
Külön készíthetünk mártást is mellé.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés