Halászlé bográcsban ponttyal, keszeggel


Hozzávalók:

•1 db ponty
•2-3 db kárász vagy keszeg
•3 fej vöröshagyma
•1 db tv paprika
•1 db paradicsom
•1 kanál só
•4 l víz
•1 kanál paprika

 A halat(ponty) megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább két órán át állni hagyjuk.
Az összevágott vöröshagymát a fazék aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk. Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a paprikát óvatosan, nehogy a fazék oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz).
30 percig erős lángon forraljuk, ezután átpasszírozzuk a levet.
Majd levesszük a lángot és beleforraljuk a halszeleteket.
Tálaláskor az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük a levet.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés