Fokhagymás csuka


Hozzávalók:

4 fő részére
• 80 dkg csukafilé
• 5 ek vaj
• 1 db fehérhagyma
• só ízlés szerint
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 db lime leve és héja
• 3 kanál liszt
• 2 dl fehérbor
• 3 dl tejszín
• 1 csipet bors
• 5 kanál olívaolaj
• 1 fej fokhagyma

 A csukafilét vágjuk kockára és hintsük meg sóval és borssal, majd nyomjunk rá 3 gerezd fokhagymát és kevés olajjal keverjük össze és hagyjuk állni. 5 perc állás után reszeljük rá a lime héját, majd facsarjuk rá a levét. Hagyjuk állni újabb 5 percig.
A hagymát vágjuk finomra és vajon futtassuk meg. Rakjuk rá a pácolt halat és pirítsuk fehéredésig.
Ha kifehéredett a hal,akkor szórjuk meg liszttel és engedjük fel kevés vízzel és fehérborral.
Forraljuk ki, hintsük meg frissen vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszerrel, végül dúsítsuk tejszínnel.
Köretnek frissen kifőzött házitésztát vagy burgonyagombócot javaslok.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés